search

Wachtdienst in de apotheek

Wachtdienst in de apotheek
6 december 2019

Als je buiten de normale openingsuren (’s nachts, op zon- en feestdagen) naar een apotheek van wacht gaat, dan gelden algemeen de volgende regels:

  • Als je een geneesmiddel komt halen met een voorschrift van je arts, dan betaal je geen wachttoeslag, ongeacht het/de geneesmiddel(en) op je voorschrift terugbetaald worden of niet. Het wachthonorarium voor een geneesmiddel dat terugbetaald wordt, bedraagt 5,32 euro. De ziekteverzekering neemt die kost volledig op zich; jij hoeft dus niets te betalen.
  • Wanneer je geen voorschrift hebt van een arts en je gaat naar de apotheek van wacht (voor geneesmiddelen vrij van voorschrift of andere producten) dan heeft de apotheker het recht om je een wachttoeslag aan te rekenen, waarvan hij/zij zelf het bedrag bepaalt.

Je kan die toeslag gemakkelijk vermijden door aankopen die niet echt dringend zijn tijdig te doen of uit te stellen. De apotheek van wacht is er voor alle dringende medicatie, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Voor alle andere diensten en producten helpt je apotheker je graag verder tijdens de normale openingsuren.

Concreet voor onze wachtdiensten geldt het volgende:

  • Als je een voorschrift hebt, moet je geen wachttoeslag betalen.
  • Zonder voorschrift bedraagt de wachttoeslag 5,32 euro vóór 22 uur en 10,64 euro ná 22 uur.

Tot uw dienst, 

Apr. Katrien Walraevens